Jelenlegi hely

Természetközeli családi nap a Gödöllői Erdészeti Arborétumban

Időpont: 2021. szeptember 18.
Helyszín: Gödöllői Erdészeti Arborétum

Igazi erdei zsongás várja azokat, akik 2021. szeptember 18-án, szombaton felkeresik a több mint 110 éve alapított, az erdei fafajokat természetes életközösségükben, társulásaikkal együtt, erdőszerűen bemutató Gödöllői Erdészeti Arborétumot.

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításhoz kapcsolódó családi napon élőben és testközelből láthatjuk, milyenek énekes és ragadozómadaraink, mire képes hazánk egyik ikonikus vadászkutyája, a magyar vizsla és egy ritka nagyragadozóval, a farkassal is találkozhatunk.

E mellett a kicsiknek és nagyoknak szóló, erre a napra összeállított zenei produkciók hallhatók ismert előadóktól, művészektől. A tudományos ismeretterjesztést kedvelők sem csalódnak, őket többek között a biodiverzitás fő kérdéseiről, jelentőségéről szóló interaktív előadások várják.

Program

9:30 A családi nap megnyitója

10:00 Erdei Kerekítő – népművészeti interaktív előadás Benedek Krisztinával

A  műsorban erdei témájú népdalok, mondókák és egyéb játékok szerepelnek, Benedek Krisztina Kerekítő játékmesterrel és Dezső Piroska hegedűművésszel. Az ének és hegedűszó mellett sámándobbal, hangutánzó-, és ritmushangszerekkel is ismerkedhetnek a kisgyermekes családok.

11:00  Bemutatkozik az Erdők a Közjóért Alapítvány

11:15 Csicsergő barátaink – Gőgös Zsuzsi élő madárbemutatója

Az Állati Jó Bemutató szakértő előadónője, Gőgös Zsuzsanna élő állatok – többek közt kanári, galamb, kuvik, uhu, héja – segítségével mutatja meg a madárvilág szépségeit, változatosságát és alkalmazkodó-képességét. Kiderül, mikor, miről énekelnek madaraink, hol élnek, mivel táplálkoznak és az is, miért nélkülözhetetlen tagjai az ökológiai rendszernek, mit tegyünk avagy ne tegyünk természeti környezetünk védelme érdekében. A bemutatón a madarak táplálékállatai és a madarakkal táplálkozó néhány ragadozó – például a vadászgörény– is láthatók.

13:30 Zenél az erdő – A Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete előadása

Az 1998-ban alakult és az arborétum színpadán már többször játszott Dzsungel Könyve című musicalról ismert társulat a családi nap alkalmából erdei témájú gyerek- és popdalokkal, rajzfilmslágerekkel és musicalrészletekkel örvendezteti meg a közönséget, ezen túl a gyerekek  állathang-felismerő versenyben is részt vehetnek.

15:00 Farkas testközelből

Újvári Dóra biológus több mint 20 éve foglalkozik farkasokkal, kölyökkoruktól kézben neveli őket, így különleges bizalmi kapcsolatot épít ki velük. Az Erdei Zsongás alkalmából elválasztó kerítés nélkül, pórázon vezetve látható Dante, az 5 és fél éves kan farkas, aki bemutatja, hogy őt és fajtársait mennyi mindenre lehet megtanítani. Azt is megtudhatjuk, milyen a farkasok élete, mi a közös bennük és mi különbözteti meg őket a kutyáktól.

15:30  Szépségbajnok vadászkutyák

Szegedi László erdőgondnok magyarvizsla-bemutatójának főszereplői Gubacs és Indián, akik nem csak aktív vadászkutyák, de szépságbajnokok is. A programban a közönség jellegzetes vadászfeladatok végrehajtását láthatja, e mellett pedig közelebbről megismerkedhet a világszerte egyik legismertebb magyar vadászkutyával.

További infó

- Budapestimami -

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Balesetbiztosítás a szünetekben is jár minden gyereknek! Tudod, hol kell igényelni?

Balesetbiztosítás a szünetekben is jár a gyerekeknek - avagy mi, mennyi, és hol kell igényelni

Jó ha tudjátok, hogy a tavaszi, nyári és az őszi szünetre is jár az ingyenes állami gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás a gyermekeknek, persze ne legyen rá szükség, de ha mégis, akkor mutatjuk, miért mennyit fizetnek és hogy kell igényelni. 
Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére