Jelenlegi hely

Tavaszi Mesépítő Foglalkozás a Budapestimami Gyerekdélutánon

2017. március 31-én a Kazinczy 36 Oktatási- és Kulturális Központban mesét építettek és egy kellemes délutánt töltöttek a résztvevő óvodáskorú gyerekek. Somfay Alexandra bábpedagógus (Mentasárkány Bábjáték) elvarázsolta a kicsiket és a nagyokat is.

A Méhkiránynő című mesét először klasszikus papírszínház segítségével adta elő, amit a gyerekek érdeklődve hallgattak, időnként hozzászóltak az eseményekhez, közben az erdei állatokkal is megismerkedtek.

A mese után mindenki elkészíthette a neki leginkább szimpatikus szereplőt és közösen alkották meg a díszletet. Sablon bábfigurákat öltöztettek fel és elevenítettek meg a képzeletüket használva, a háttértáblákra pedig krétával rajzoltak fákat, állatokat, virágokat, tájat.

Amikor elkészült az összes szereplő és a díszlet, a gyerekek eljátszották a darabot a szülőknek. A bábelőadáson mindenki megtalálta a maga helyét és kedvenc szereplőjét. A bábot és a történet rövid képes összefoglalóját a gyerekek hazavitték, hogy otthon is tudják folytatni a játékot. Akik elhozták a kinyomtatott feladványt (kiszínezett mesefigura), azok értékes ajándékot kaptak.

 

Az arcfestést kicsik és nagyok is kipróbálták, pillangók, tündérek, pókember és nyuszi is megjelent. Húsvéti színező, gyurma, kézműves foglalkozás várta a gyereket.

 

Program időpontja: 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink