Jelenlegi hely

Te is KézenFogva Ballagsz?

A KézenFogva Alapítvány a ballagó diákokkal családjaikkal és barátaikkal új hagyományt teremtenek.

A diákok ballagásukra nem kérnek virágáradatot, csak egy kis figyelmességet. Fogyatékos kortársainkat segítik néhány szál virág árával. A KézenFogva Alapítvány közhasznú szervezet, 1993 óta dolgozik egy olyan befogadó társadalomért, melyben a fogyatékos emberek képesek méltósággal élni. A felajánlásokkal fogyatékos emberek és családjaik életét tehetik könnyebbé az adományozók.

Életünkben a munkavégzés nem csak a fizetésről szól, ennél sokkal többről: emberi kapcsolatokról, egy közösséghez való tartozásról és az önálló élet lehetőségéről. A fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek ezektől az alapvető szükségletektől is meg vannak fosztva, amikor nem találnak megfelelő munkahelyet. Fontos lenne, hogy minél többekben tudatosuljon, a megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő, illetve csökkent egészségi állapotú személyek is értékes tagjai a munka világának. A legtöbb munkaterületen ők is ugyanúgy helyt tudnak állni, mint bárki más. Magyarországon több tízezer betöltetlen munkahely vár a megfelelő jelentkezőkre. Csak meg kell találni az alkalmas jelentkezőket és felkészíteni őket a sikeres munkavégzésre. Ebben segít a KézenFogva Alapítvány - mind a fogyatékos munkakeresőknek, mind az őket fogadó munkáltatóknak.

Évente közel 70 ezer diák végez az ország középiskoláiban, ballagásukkal emléket állítanak az ott eltöltött négy, hat vagy akár nyolc évüknek. Szeretteik, meghívottaik általában valamilyen gesztusértékű ajándékkal lepik meg őket a jeles alkalomból. Van fogalmad róla, mekkora az értéke ezeknek az ajándékoknak? Hogy mennyit költünk ezen a napon virágra, képeslapokra vagy éppen plüssállatokra? Mi lenne, ha ezeknek egy részét a ballagók és a családjaik, barátaik egy fontos célra ajánlanák fel?

Ezért most te is tehetsz!
Csatlakozz a kezdeményezéshez diáktársaiddal együtt! Teremtsünk közösen egy új hagyományt! Ballagásoddal tegyél te is fontos lépéseket a felelős felnőttkor felé! Ha idén ballagsz, azért. Ha jövőre, azért!

Ha a 2017-es akciónkhoz te is szívesen csatlakoznál, vagy egy ismerősöd figyelmébe ajánlanád a lehetőséget:
1. Töltsd ki az alábbi jelentkezési űrlapot!
2. Hívd fel a lehetőségre ballagó évfolyamtársaid figyelmét is!
3. Küldj egy arcképet (lehetőleg tablóképet) a varadi.ildiko@kezenfogva.hu e-mail címre.
4. Várd meg, míg elkészítik iskolád saját adománykérő oldalát – gyorsan meglesz
5. Ha elkészült, értesítenek. És indulhat a híred terjesztése. Tudasd minél több ismerősöddel, hogy Te is KézenFogva Ballagsz!

Segítsünk együtt azokon, akik még kérni sem tudnak! JELENTKEZÉSI ŰRLAP

„Nagyon örülnénk, ha minél több adomány gyűlne össze a kezdeményezésünkre! Természetesen őszintén örülök annak is, ha jelen vagytok, és bármilyen gesztussal hozzájárultok, hogy ez egy szép nap legyen. A virágcsokrok terhe helyett pedig büszkén viselem majd a kezdeményezés kitűzőjét, ami azt szimbolizálja, hogy egy különleges módon segítettem és méltó lépést tettem a felnőtté válás felé” – írja egy résztvevő diák.

Forrás: http://www.kezenfogvaballagunk.hu/

Partnereink