Jelenlegi hely

Május 25-től nyitják az ovikat és a bölcsiket, tantermi iskola már nem lesz

Nagyon jó hírünk van, Dr. Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár ma bejelentette a Facebookon: újraindulnak az óvodák, bölcsődék, a digitális munkarend azonban marad. Íme a részletek!

Újraindul az élet az óvodákban, bölcsődékben jövő héttől

Dr. Maruzsa Zoltán a Facebook oldalán elmondta, mindenki arra vár, hogy megtudjuk, hogyan zárjuk a tanévet. Megszülettek az ezzel kapcsolatos döntések:

Mivel a járványveszély mértéke érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék vidéken, május 25-től, a fővárosban pedig június 2-tól visszatérnek a normál működési rendhez. 

  • Az intézményeknek külön igazolások nélkül is fogadniuk kell a gyermekeket.
  • A nyár folyamán egy intézmény legfeljebb két hétre állhat le.

A digitális munkarend nem áll le

Hozzátette, hogy a tapasztalatok szerinti digitális munkarend jól működik, ezért a tanév végéig, azaz június 15-ig érvényben marad, a tanév hossza nem változik.

Június 2-től azonban engedélyezik a pedagógusok és tanulók oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítők tartását. Ezen kívül engedélyezik a pedagógia szakszolgálati feladatok ellátását is.

Megváltoztatják a gyermekfelügyelet rendjét

Június 2-tól változik a gyermekfelügyelet rendje: valamennyi iskolában meg kell szervezni az adott intézménybe járó gyermekek felügyeletét. A gyermeket, tanulókat külön feltételek és igazolások nélkül fogadni kell. Ezt a gyermekfelügyeleti rendet az iskoláktól június 26-ig kérik megszervezni és fenntartani.

A felügyeletben résztvevők számára június 2-és 15. között, elsősorban felzárkóztató, a tanulásokat támogató tevékenységek szervezendőek, június 16 és 26. között a következő tanévre való felkészülésre kerülhet sor.

Intézményi hatáskörben a napközis táborok is engedélyezettek

A nyári táborok kapcsán még zajlanak az egyeztetések ezekről a jövő héten adnak tájékoztatást.

Tanévzárók és ballagások

Arra kérik az intézményeket, hogy ne szervezzenek tömeges záró rendezvényeket, de ettől el lehet térni, kisebb, hagyományostól eltérő tanévzárót, ballagást meg lehet szervezni!

A videó teljes egészében itt megtekinthető:

- Kaposvárimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programjának keretein belül indult telefonos szolgáltatás március 23-a óta elérhető a segítségre szoruló autizmussal vagy ADHD-vel élő gyermekek és szüleik számára. Céljuk, hogy a koronavírus miatt kialakult különleges helyzetben is segítségre találjanak az érintett családok.
Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Bizony nem a drága játékok, a luxus nyaralások azok, amikre a gyerekeink vágynak, hanem a velünk töltött időre, a bolondozásra, a sok mókára.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére