Jelenlegi hely

"Kajla útlevéllel" júliusban minden alsós kisdiák ingyen utazhat Magyarország teljes vasúthálózatán

A Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésben a Magyar Turisztikai Szövetséggel 2019 nyarán nagyszabású, országos kampányt indít, melynek célja, hogy a magyar gyermekek jobban megismerjék hazájukat, ezt segítve ingyenesen utazhatnak Magyarország teljes vasúthálózatán júliusban, "Kajla útlevelükkel."

A kampány neve: Hol vagy Kajla?

Kajla egy kis magyar vizslakölyök, aki gazdáinak sok fejtörést okoz, roppant kíváncsi és mindig elkóborol. Őt követve-kutatva Kajla minden gyermek „idegenvezetőjeként” segít a kicsiknek, hogy minél több csodát megismerhessenek Magyarország nevezetességei közül.

A kampány két legfontosabb eleme a sok egyéb mellett:
Egy díjmentesen hozzáférhető mobil applikáció, amelyben a gyerekek játszva ismerhetik meg az ország nevezetességeit: megyénként két turisztikai desztinációt. Ezt az MTÜ fejleszti és teszi közzé a tanítás utolsó napjaiban.

A „Kajla útlevél” - A Magyar Turisztikai Szövetség, a Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal közreműködésével a tanév vége előtt, de legkésőbb a bizonyítványosztással egyidejűleg minden magyar alsós kisdiákhoz szeretne eljuttatni egy pecsétgyűjtő kiskönyvet, a „Kajla útlevelet”, amelybe a kicsik számos turisztikai nevezetesség, mint „pecsételőhely” környékén gyűjthetnek pecséteket.

A "Kajla útlevelét" mindenki számára ingyenes, de rendkívül értékes, hiszen júliusban ingyenesen utazhatnak vele Magyarország teljes vasúthálózatán a MÁV és a GYSEV csatlakozásával.
A Magyar Posta is csatlakozott felajánlásaival, melyek a nyári szünet időtartama alatt júliusban és augusztusban díjmentesen küldhetnek képeslapot a Kajla útlevéllel és diákigazolvánnyal rendelkező alsó tagozatos kisdiákok. 


2019. június 13-tól minden részletet megtalálható a www.kajla.hu weboldalon. 

 

Forrás: arpadsuli.hu

Partnereink