Jelenlegi hely

Szedd magad! - Almaszüret Pest megyében

Napsütés, finom alma, körte, közös szüretelés a szabadban. Nagyszerű hétvégi program a családdal és a kosarunkat is telerakhatjuk zamatos gyümölccsel!

A Szedd magad! földeken nagy mennyiségben és olcsón szerezhetjük be a gyümölcsöt, ráadásul látjuk, hogy mit veszünk és mit eszünk. Indulás előtt érdemes érdeklődni, hogy biztosan nyitva van-e az almáskert, mert ez az időjárástól és az érett gyümölcs mennyiségétől is függ. 

Lelőhelyek Pest megyében

Budapest

  • Cégnév: SZIE KERTK Kísérleti Üzem és Tangazdaság
  • Cím: 1238 Budapest,  Túri István út 2.
  • Gyümölcs: alma 
  • Szezon: 2018.08.23-tól 2018.09.30-ig 
  • Telefon: +3612860303
  • A termelő weboldala

Pomáz

  • Cégnév: Piliskert Kft.
  • Megközelítés: Pomáz, Dolinai út vége
  • Gyümölcs: alma, szilva
  • Szezon: alma: 2018.09.01-től 2018.10.01-ig, szilva 09.15-ig
  • Nyitvatartás: hétfő-péntek: 7.00-16.00-ig, szombat-vasárnap: 7.00-tól 12.00-ig
  • Telefon: +36 26 325346
  • A termelő weboldala
  • Cégnév: Breier Farm
  • Megközelítés: Pomáz, 111-es út 10. km kő Kiskovácsi
  • Gyümölcs: alma, szilva
  • Szezon: alma: 2018.09.09-től 2018.10.20-ig, szilva 09.15-ig
  • Nyitvatartás: hétfő-vasárnap: 8.00-tól 18.00-ig
  • Telefon: +36 30 1211212

Törökbálint

  • Cégnév: Almáskert Törökbálint
  • Cím:  2045 Törökbálint, Rácz-zug
  • Gyümölcs: alma 
  • Szezon: 2018.09.08-től 2018.10.19-ig
  • Nyitvatartás: hétfő-szombat: 15.00-18.00-ig, vasárnap: 9.00-tól 17.00-ig
  • Telefon: +36 30 491 8218
  • A termelő weboldala

Szob

  • Cégnév: Szobi Gyümölcsöskert
  • Megközelítés: Gyümölcsös a Dunakanyarban Szobon, Budapesttől 50 km-re.
  • Gyümölcs: alma, körte, dió
  • Szezon: 2018.09.01- (érdemes telefonon érdeklődni)
  • Nyitvatartás: hétfő-vasárnap: 8.00-tól 16.00-ig
  • Telefon: +36 20 490 4270
  • A termelő weboldala

Nyáregyháza

  • Cégnév: Bagoly László
  • Megközelítés: Nyáregyháza 405-ös út 6. kilométerénél dánszentmiklósi elágazásnál
  • Gyümölcs: alma (Idared, Golden, Red rome, Jonathán, Jonagold, Sarden, Red vinter)
  • Szezon: 2018.09.10-től
  • Nyitvatartás: hétfő-vasárnap: 8.00-tól 16.00-ig
  • Telefon: +36 20 4951119

Gyál

  • Cégnév: Almapír Kft. Gyümölcsöse
  • Megközelítés: Budapest felől Gyálon át, az Ady Endre utca végén. Cím: Vecsés Külterület 0195/18 hrsz.
  • Gyümölcs: alma (Jersey Mac, Gála, Royal, Elstar, Jonagold, Jonica, Idared, Braeburn, Golden Reinders, Granny Smith (Zöld alma))
  • Szezon: 2018.09.10-től
  • Nyitvatartás: hétfőtől - péntekig 8-18 óra között, szombaton és vasárnap 9-16 óra között
  • Telefon: +36 20 942 9404, Bojinka Barnabás
  • A termesztett gyümölcs vagy zöldség előre le van szedve és/vagy raktárról kerül kiadásra, azonnal megvásárolható, vagy saját kézzel is szedhető.

Hasznos tanácsok az almaszedéshez

Felszerelés:

  • Néhány vödör mindig jól jön, amibe gyorsan belefér pár kiló alma.
  • Gyümölcsös ládák, amikben végső téli nyugvóhelyére kerülnek az almák.
  • Ideiglenes tárolásra használhatóak zsákok is, ha nincs láda.
  • Sál, sapka, vagy éppen napszemüveg, az időjárásnak megfelelően. Eső után bakancs, gumicsizma.
  • Készpénz, ami cserealapul szolgál a leszedett almákért.
  • A jókedv elengedhetetlen, ha gyümölcsöt szedni indulsz.

Jó tudni!

  • Két kézzel érdemes az almát leszedni, mivel a termés csokorban nő, és ha egyet leveszünk a többi 2-3 darab is jön vele, két kézzel mindet meg tudjuk fogni ha le akar potyogni
  • Ne dobáljuk az almát, mert könnyen megütődhet és így hamarabb elkezd romlani.
  • Az almát a kocsányával együtt szedjük le, mivel így tovább eláll.
  • Szedéskor csavarjuk meg az almát és húzzuk meg oldalra és felfelé. Amelyik így sem akar könnyen lejönni, az még éretlen, nem éri meg leszedni.
  • Nem mindig kívül vannak a legszebb almák, néha megéri lehajolni és felnézni a fára.
  • A bejárathoz közel hamar elfogynak a szép almák, mert mindenki ott áll meg és sétál pár métert be a fák közé. Ha van rá lehetőség menjünk beljebb egy-két dűlőt és ott álljunk meg.
  • Hozott edényt érkezéskor méressük le. A jó kapcsolat alapja a pontos elszámolás.
  • Érdeklődjünk a szedhető fajtákról. Van gyönyörű, sokáig tárolható és isteni ízű, sérülékenyebb fajta. Felhasználás szerint válasszunk.
  • Kóstolni lehet, sőt kötelező. De mértékkel fogyasszatok a helyszínen.
  • Gyermekeket szívesen látnak, de kérlek figyeljetek rá, hogy ne okozzanak kárt sem magukban, sem a növényekben.

 Recept-tippek almából: 

Forrás

- Budapestimami - 

Partnereink