Jelenlegi hely

Kultúra a vízparton - Velence Vízi Színház

Idén nyáron is az Esztrád Színház a vízpartra költözteti a kultúrát. A Velencei-tó északi partján megnyitotta kapuit a Velence Vízi Színház, amely a térségben nyaralóknak és a helyieknek egyaránt kulturált szórakozási lehetőséget kínál. Július és augusztus folyamán minden hétvégén előadásokkal, felnőtt és gyermek musicalekkel várják a vendégeket, közvetlen tóparti környezetben, a Velence Korzó Tetőteraszon.

A változatos programsorozatban a család minden tagja talál kedvére valót. A gyermekek felfedezhetik a Öko labirintus rejtelmeit, bábelőadásokkal, kreatív, interaktív előadásokkal várják a kicsiket, óvodapedagógusok és szakképzett gyermekfelügyelők óvó tekintete mellett.

18 órától Gyermekszínházba invitálják a családokat, 20.30 órakor kezdődnek az esti előadások.

Gyermekszínház előadások

Fabula Bábszínház – Sátorszínház
június 15., 16.30

Boribon kirándul
június 16., 18.00

Marék Veronika – Erdélyi Erika: Boribon kirándul
Boribon szamócát keres a réten. Szamóca helyett furcsa dolgokat talál: cipőket, inget, kalapot , és egy igazi jóbarátot. Marék Veronika Boribon és Annipanni, valamint Boribon kirándul könyvei alapján készült vidám, zenés bábelőadás.

Hófehér és Rózsapiros
június 17., 16.30

Grimm fivérek meséje nyomán: bőröndös játék bunraku bábokkal
Nagy utazásra indul hősnőnk bőröndje csuda dolgokat rejt előkerül egy mesés könyv, melynek szereplője két rózsafából született leányka, egy kedves özvegyasszony, egy jóságos medve, és egy gonosz törpe
Gyere velünk te is és légy részese egy felejthetetlen, mesés utazásnak!

Vuk
június 17., 18.00

A Vuk című mesejáték Fekete István regényének feldolgozása. Vuk, a kis róka sok-sok kalandot él át, míg felnő és a rókák népének védelmezője lesz. Szereplők: Vuk, Kag, Íny, Fickó, Sut, Karak, Íny, Csele, Csí, Nyau, Tás, Unka, Csusz, Rá, libák, tyúkok, fővadász és Borsos

Ágacska
június 22., 18.00

Ki vagyok én? Kezem van, lábam van, szemem lát, szám beszél…mi legyek hát? Hol a helyem a világban?
Mennyi minden történik, míg választ kapunk, akár legegyszerűbb kérdéseinkre! Hát még ha az a kérdés nem is olyan egyszerű, sőt! Hiszen gyerekkorunktól foglalkoztat mindannyiunkat: Ki vagyok én? Hol a helyem, mi a dolgom a világban?
Csukás István költői szépségű válaszánál nehéz lenne szebb és igazabb üzenetet átadni a gyerekeknek: Öreg fának reménysége, tavaszi zöld ékessége, te vagy az új élet, te vagy a jövő!
Sok nevetéssel, gyönyörű dalokkal vezetik Dani kacsa, Berci béka, a Pösze egér szerepébe bújt színészek Ágacskát és a gyerekeket az útkereső-útmutató utazás során, hogy Ágacskával együtt megkeressék, megtalálják válaszaikat.

Tücsökszabi Móka – gyerekkoncert
június 23., 16.30

Interaktív Zenei Játszótér
Tücsökszabi Móka – csendtől a hangorkánig – vidám interaktív mókázás az ovis, kisiskolás korosztálynak, Cseke Szabi zenepedagógus saját dalaival és népdalokkal, síppal-dobbal-hegedűvel, és egy különleges hangszerrel, a tündérdobbal.

Kecske Apó és a mérges méhes tévedés
június 24., 16.30

ÖKO mesejáték
Hogy ki lehet Kecske Apó? Tényleg nem ismeritek? Pedig az Ő nevét mindenki ismeri Aranyudvar világában, de főleg a Dalos Tanya környékén!
A mogorva, vén, de azért jószívű Kecske, mindig belekeveredik valami titokzatos rejtélybe, amiket csak a legjobb barátja, Csacsi, vagy a Tanya lakói, mint Mici Cica, Kacsa Kata, Hód Henrik, Brekeki Béka vagy éppen Kukori Király segítségével tud megoldani.
Nézd, csak! Nagy a baj! Új királynőt választanak a Méhpalotában, viszont a hisztis Hercegnő elhagyta az aranyjogart, így nem lehet királynő! Vajon Kecske Apó megtalálja az elveszett ereklyét? Esetleg segít a Hercegnőnek más dolgokban is? Szerintem igen, de ha nem hiszed, járj utána!

Öko Játszóház

Az ÖKO-Játszóház egy gyerekek számára tervezett játékos útvesztő. A Öko Játszóház a hagyományos játszóházakhoz képest számos meglepetéssel várja a közvetlen és tágabb környezetünket felfedezni vágyó kalandorokat! A labirintus közel 500 m2 – en 12 + 1 szobában mindig megújuló tartalommal szeretnénk lenyűgözi la kíváncsi érdeklődőket.

A szobákban aktív és interaktív játékokkal ismerkedhetnek meg a látogatók. A szemléletformáló vándorút végén hisszük, hogy olyan élményben lesz részük a kis tudósoknak, hogy kedvük lesz újra visszajönni és a megszerzett tudásukat játszva tovább gyarapítani.

"Kedves barátunk!

A labirintusban megismerheted a tejúton száguldó bolygónkat, a Földet. Kipróbálhatod milyen a súlytalanság. Milyen lehet az űrben egyik pontból a másikig eljutni? Megnézheted milyen a Föld felülről, milyen Európa, Magyarország, madártávlatból. Repülhetsz madárral! És ha földet értél fedezd fel hazánk természetrajzát. Növény és állatvilágát. Népi hagyományait. Népi játékait. Kézműves ételeit, italait. ÉS! Készítsd is el! Megtanulhatod, hogyan élj egészségesen! Megmérjük mekkora az ökológiai lábnyomod a labirintus elején és a labirintus végén! De nem csak a lányomodra vagyunk ldőre gyere vissza és a végén szüretelj! Az Öko labirintus és Játékszínben egy izgalmas felfedezőútra invitálunk és mindemellett előadásokkal is várunk!"

További információ

- Budapestimami -

Partnereink