Jelenlegi hely

Interaktív élmények - Megnyílt a Puskás Ferenc Stadion Látogatóközpontja

Az új látogatóközpontban interaktív eszközök segítségével mutatják be a nemzeti stadion múltját, valamint az épülő új Puskás Ferenc Stadiont. A belépés ingyenes.

A 2019 végére elkészülő aréna jóval több lesz egy stadionnál, mivel igazi 21. századi rendezvény- és élményközpontként is funkcionál majd, magában foglal majd egy kétezer fős konferenciaközpontot is. Egyben Magyarország legnagyobb középülete lesz.

Várhatóan a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság négy mérkőzését követően már 2021-ben Bajnokok Ligája vagy Európa Liga-döntőnek adhat otthont a 67 ezres létesítmény.

A látogatóközpontban, ahová ingyenes a belépés, többek között modern megoldásokkal szemléltetik a stadion történetét, és interaktív módon már most megtekinthető, hogy milyen lesz az új aréna.

A látogatóközpontban 3D-t és virtuális valóságot használó technikákkal bárki kipróbálhatja és átélheti, hogy milyen akár 400 méteres magasságból megnézni a készülő létesítményt, de akár egy koncertszínpadon, képzeletbeli sztárrá változva is letekinthet a közönségre.

A látogatókat egy olyan speciális 3D kép is várja, amelyen virtuálisan lehet átlépni a régi Népstadionból az új élményarénába. Aki a jelenleg is zajló építkezésre szeretne benézni, egy speciális optikán keresztül láthat be a kerítések mögé.

Az interaktív élményközpontban rendhagyó kiállításon mutatják be a névadó Puskás Ferenc pályafutásának néhány, a stadionhoz kötődő relikviáját: egy óriási futball-labdában berendezett „Puskás-szentélyben" megtekinthető a 7:1-es magyar–angolon cserélt angol csapatzászló 1954-ből vagy az ugyancsak a Puskás Intézet által kölcsönadott mez, amelyben a 25 év után hazatérő Puskás a Népstadionban játszott az 1981-es öregfiúkmeccsen.

Az új Puskás Stadionban lesz állandó Puskás- és Aranycsapat-múzeum is, információink szerint a csaknem eredeti formában megőrzött, a lebontástól egyedüliként megkímélt Toronyépületben.

A látogatóközpont a Papp László Budapest Sportaréna melletti épületben, közel 500 négyzetméteres alapterületen, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum felső szintjén várja látogatóit keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között. A földszinten a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum olimpiatörténeti kiállítása látható. A tárlatok ingyenesen megtekinthetőek. 

Magyar Olimpia és Sportmúzeum, 1146 Budapest, Ifjúság útja 2.

További információk

Forrás: MTI

- Budapestimami -

Partnereink