Jelenlegi hely

Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban

Már februárban búcsúzik a tél, megjelent a tavasz első hírnöke az Alcsúti Arborétumban. A csodálatos látványt keltő, két és fél hektáron elterülő hófehér hóvirágmező egyedülálló az országban. 2019. március 1-től előreláthatólag március végéig várják a látogatókat a hagyományos hóvirágünnepen.

A park egész évben kikapcsolódást nyújt a természet kedvelőinek, családoknak és kirándulni vágyóknak. Az arborétum minden évszakban más-más arculatát mutatja, a kora tavasszal nyíló hatalmas hóvirágmező egyedülálló az országban.

A több mint két hektár alapterületű hóvirágmező teljes pompájában csodálható meg. Az első hóvirágokat az 1800-as évek végén telepítették az akkori nádori birtok kertészei, majs folyamatosan újabb és újabb fajtákkal gyarapították a kertet. A páratlan gyűjteményt hét faj, összességében 24 különböző fajta, illetve változat alkotja.

Az arborétum magját József nádor egykori kastélyának parkja képezi. Hazánk egyik legértékesebb élőfa gyűjteménye található az 1825-től kezdve telepített Alcsúti Arborétum természetvédelmi területén, 40 hektáron 540 fajban gyönyörködhetünk. Az itt található növények közt nem csak hazai fajokat, de számos érdekességet és ritkaságot is megcsodálhatunk. Az ország legértékesebb élőfagyűjteményeinek egyikeként van számon tartva.

A hóvirágok nyílása időjárás függő, így a hóvirágünnep pontos kezdési időpontját a Hóvirágünnep facebook eseményénél és a weboldalon teszik közzé.

Nyitvatartás
2019. március 1-től:
Hétfő - vasárnap: 10.00 - 18.00-ig


Forrás

- Budapestimami -

Partnereink