Jelenlegi hely

Micimackó leckéi 2. - Amikor valami felé tartok

„Amikor valami felé tartok, időként megállok és akkor az a valami elindul felém.” – jegyezte meg Micimackó útban a 100 holdas pagony felé.

Róbert Gida - aki a filmben már elmúlt 30 éves és családdal, munkával, no meg szorongató határidőkkel is rendelkezik – nem érti ezt a tétlenséget. Ő szeretné kipipálni végre „küldetést”: Micimackó hazajuttatását, hogy visszatérhessen a határidős feladatok közé.

De Micimackó, a világ legbölcsebb medvéje vár.

Nem hajlandó rohanni. Nem hajlandó kizökkenni a nyugalmából. Tudja, hogy néha türelem és idő kell. Időt kell hagyni kell a dolgoknak, hogy elindulhassanak felénk.  Tudja, hogy néha érdemes kicsit hátra lépni és abbahagyni a „szorgoskodást” „nyüzsgést” és az sem eretnekség, ha megpihenünk időnként. Ki mézes csuporral, ki egy csésze kávéval, ki egy bögre finom teával :)  És az is lehet, hogy amíg mi pihenünk, a helyzet nekünk kedvezően változik.

Tudom, hogy igaza van. Szerintem a szíved mélyén te is tudod. :) Olvastál már róla egy tucat cikket, de nem tudsz lazítani. Nem mered elengedni a gyeplőt.

Hisz azt tanultuk, lestük el anyáinktól, hogy tétlenkedni csak a léha, lusta nők szoktak.

Mert a szorgos- dolgos fehérnép, az mindig talál tennivalót.

Mert olyan nincs, hogy nincs mit tenni :). 

Egyszerre akarunk tökéletes anyák, háziasszonyok, munkatársak és szeretők- társak lenni. És akkor még a barátnőkről, szülőkről és más családtagokról nem is beszéltünk. Azt hisszük, hogy egy nőnek a XXI. században, mindenhol a maximumot kell nyújtania, mindenkinek meg kell felelnie, tökéletesnek kell lennie, de legalábbis annak illik látszania.

Ki a fene posztol magáról szétcsúszott, fáradt, csüggedt fotót?

Azt hiszem senki. Ki meri felvállalni a sebezhetőségét? Csak, aki nagyon jól ismeri magát, aki tisztában van a saját értékeivel, eredményeivel.

Aki tudott időt szánni rá, hogy néha csak magával foglalkozzon. Aki ez idő alatt megfogalmazta, hogy mik a számára fontos értékek. Milyen elvek mentén akar ő élni. Mit szeretne örökül hagyni, milyen életre akar visszanézni, mit akar tanítani, továbbadni a gyerekeinek. És aki már véletlen sem akar mindenkinek megfelelni, csak saját magának.

Idáig eljutni nem egy gyors, instant story. Nem lehet alkalmazásban letölteni. 

De érdemes megbirkózni vele. Érdemes időt szánni az önismeretre, az értékrendünk tisztázásra. Hisz döntési helyzetekben – amik bőven kínálkoznak ebben a gyors és izgalmas világban – ezek lesznek a kapaszkodóink.

Ha kedvet kaptál a feladathoz. akkor ajánlok néhány segítő „kócsos” kérdést, értékrend-tisztázást segítő feladatot:

  • Kire nézel fel, kit tisztelsz csodálsz? Milyen tulajdonságokkal érdemelte ki ezt az illető?
  • Ha eljuttathatnál egy üzenetet a világ összes emberéhez, mi lenne az?
  • Ha 1 milliárd dollárod lenne jótékony célra, milyen szervezetet hoznál létre?
  • Ha nagy hatalmú varázslóként a csemetéd képzeletbeli tarisznyájába mindent belepakolhatnál ami a boldog élethez kell, mit tennél bele? Mi kerülne bele? Élet- területekre bontva könnyebben jönnek a válaszok. Mennyi és milyen: szabadidő, barátok, kapcsolatok, egészség, sport lenne benne? (A te életed mennyire tükrözi ezt?)

És talán a legfontosabb kérdés

  • Mit tehetsz azért, hogy olyan példát mutass neki, amit érdemes követnie?

Mert az nem kérdés, hogy másol, követ a csemetéd, igaz?

Hát állj meg egy kicsit, és beszélgess magaddal! Hagyd, hogy megérkezzenek a válaszok! Mert ezek lesznek az útjelzőid a te, illetve a TI Százholdas Pagonyotok felé!

Örömteli izgalmas felefedezéseket Neked!

Olvastad már Micimackó 1. leckéjét? IDE KATTINTS!


Garai Orsi 
kvalifikált life és business coach, vállalkozói coach

Tudom, milyen pusztítóan fájdalmas érzés, ha úgy érzed nem vagy elég jó, hogy nem felelsz meg az elvárásoknak, bezzeg mások... Milyen fél éjszaka a belső kritikusod zakatolását hallgatni, elbukottnak érezni Magad, és az elmulasztott lehetőségeken, a kihagyott alkalmakon vívódni. De azt is tudom, hogy ez a folyamat megfordítható, hogy kitartó munkával feloldható. Hogy meg lehet bocsájtani a tökéletlenséget, és meg lehet tanulni szeretni, és elfogadni magunkat, lazán, könnyedén, örömmel létezni...

Abban segíthetek, hogy utat találjatok a laza, vagány, kiegyensúlyozott lét felé. Segítek, hogy elmozduljatok a holtpontról, bátran és a legjobb módon döntsetek ha szükséges, fejlődjetek és kiteljesítsétek legjobb önmagatokat (az élet minden területén).

A közös munka során jobban megismered magad, magabiztosabb leszel. Nő az önbecsülésed, tovább erősödsz, hogy akár vállalkozóként, akár társként, vagy épp anyaként a legjobb Önmagad lehess!

ISTEN HOZOTT AJÁNDÉKOMAT, egy inspirációs ebookot Töltsd le innen:

http://gocoaching.hu/ragyogo-en/

ÖRÜLÖK, HOGY TALÁLKOZTUNK!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Adventi naptár kézügyesség nélkül, csupa szeretettel

Adventi naptár kézügyesség nélkül, csupa szeretettel

Néhány jó ötlet, hogyan kedveskedjünk a karácsonyra készülődve.
Mesék adventre – Hét ünnepváró történet

Mesék adventre – Hét ünnepváró történet

Mesélni és mesét hallgatni nagy ajándék kicsiknek és nagyoknak is. Ezek az értékes történetek segítenek ráhangolódni az ünnepekre, kiemelnek a hétköznapokból. Jó olvasást!
A karácsony nem marad el!

A karácsony nem marad el!

Ha nem is lesz olyan, mint a megszokott, attól még lehet szép és meghitt a karácsonyunk. Az ünnep öröme feltölt, erőt és reményt ad, amire most nagy szükségünk van...

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére