Jelenlegi hely

Thomy® Folia (bababarát autófólia)

1044 Budapest, Váci 85-87.
Telefon: 06-30-941-7370
E-mail: thomyfolia@thomyfolia.hu
Weboldal: www.thomyfolia.hu

Hogyan védd meg a gyereket utazás közben (az autóban) a vakító napfénytől és a bőrrákot okozó UV sugárzástól?

Akinek van gyereke, vagy utazott már gyerekkel egy autóban, annak ismerősek lesznek az alábbi jelenetek.

Sír-nyafog a gyerek, mert

  • Mindig pont az ő oldalán süt a nap. Mindig pont az arcába.
  • Égeti a testét a nap.
  • Csurog az arcán az izzadtság.
  • Hiába megy a klíma, autózás közben 10 perc után mindig ingerült és kezelhetetlen a tűző nap miatt. 

Ha ezeket a helyzeteket te is többször átélted már, akkor ajánljuk neked is a Thomy® bababarát fóliát, ami olyan az autón, mint egy jó minőségű napszemüveg.

Legfőbb előnye, hogy nyugtatja a szemetaz UV sugárzás nagy részét visszaveri, illetve az autón kívül tartja, emellett teljes körű szilánkvédelmet nyújt.

  • 3%-os fényáteresztő képesség
  • 99%-os UV védelem
  • 69%-os hővédelem
  • 15 év garancia

Thomy® Folia ››

UV- és hővédelem

Biztosan hallottál róla, hogy Magyarországon az elmúlt 15 évben a melanóma és más típusú bőrrák betegségek gyakorisága jelentősen nőtt, csaknem megduplázódott. Rohamosan terjed a legveszélyesebb bőrrák. Tudtad, hogy kétszer annyi melanomás beteg van ma Magyarországon, mint 2012-ben volt?

Ha nem vagy benne biztos, hogy autód üvegei UV védelemmel rendelkeznek-e, akkor érdemes szakemberrel megnézetni.
›› Ingyenes UV mérés

Szilánkvédelem

Ugyanez igaz a szilánkvédelemre is. Akinek még soha nem volt balesete, nem biztos, hogy foglalkozik azzal, hogy gyárilag még a sötétített autóüvegnek sincs szilénkvédelme.

Ez annyit jelent, hogy baleset esetén az összetört üvegszilánkok milliófelé szétrepülnek, nagy sebességgel csapódnak az utasok arcába, szemére, kezére. 

És ha mindez nem lenne elég nagy probléma, akkor jön a légzsák, ami ezeket a szilánkokat még bele is préseli a testrészeinkbe, okozva ezzel még súlyosabb vágási sérüléseket.

"Gyermekkorunkban, jól emlékszem a mai napig, hogy a nagymamámnál kergette egymást az unokahúgom és a kishúgom, aki előtt hirtelen becsukódott az üvegajtó. Mivel már nem tudott megállni, kezével kitörte az üveget. A 11 cm-es vágás a mai napig emlékeztet bennünket erre a jelenetre, ami a szerencséjének köszönhetően az ütőere mellett okozott egy hatalmas vágást. Akkoriban még nem voltak szilánkvédő, sem másmilyen fóliák, amelyekkel a szülők hatékonyan védhették volna gyermeküket az üvegszilánkok okozta súlyos sérülésekkel szemben. Most viszont megteheti mindenki, hogy védi gyermekét - gyermekeit az összetört üvegszilánkok okozta balesetekkel szemben. Szeretném, ha ezt minden szülő tudná." - Orosz Tamás - Thomy® Folia -  

A szilánkvédő fóliával megakadályozhatók a vágási és szúrt sérülések, mert a fólia rugalmasságának és szakítószilárdságának köszönhetően az összetört üveget egyben tartja. Ragasztórétege annyira erősen tapad az üvegdarabokhoz, hogy az teljesen egyben tartja a sérült üveget a kicseréléséig.

Közintézményekben (iskolák, óvodák) a szilánkvédő fólia ma már kötelező.
Nálatok otthon és az autóban van már?

Autófólia - a gyerekek és a kiskedvencek védelmében

Az autóban a "B" oszlop mögötti üvegekre javasolt leginkább az erős fény-, hő-, szilánk- és UV védő anyag használata. Ezzel a fóliával hatékonyan védekezhetsz a felmelegedés, az UV-sugárzás, a vakító napfény, a belátás és baleset esetén az üveg törésekor keletkező milliónyi szétrepülő üvegszilánk ellen, ami sajnos komoly sérüléseket is okozhat.

 

A 100 forintos, öntapadós, mesefigurákat ábrázoló "barbárságokat", és kiaggatott pelenkákat nem javaslom senkinek. Lehet, hogy olcsó, de az emberek nem gondolnak bele, hogy több kárt okoznak vele a kicsinek, mint hasznot. 

És ugyanez a helyzet a gyárilag sötétített üvegekkel is. Ezek az eszközök csak árnyékolnak, ezáltal kitágul a kicsi pupillája, aminek következtében akadálytalanul áramlik a gyerek szemébe a káros UV sugárzás. Azon csodálkozom, hogy az ilyen termékek egyáltalán forgalomba kerülhetnek. - állítja Orosz Tamás

További információ a bababarát fóliáról: www.bababaratfolia.hu

- Budapestimami -

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Retró emlékek, amiket csak a nagyinál láttam

Retró emlékek, amiket csak a nagyinál láttam

Ma, azaz július 13-án tartjuk a Nagymamák világnapját. Bizony a nagyiknak is van világnapja! Ebből az alkalomból összegyűjtöttem 10 db retró tárgyat és édességet, melyek megidézik a gyerekkoromat és a nagymamámnál töltött csodás napokat. Ezeket látva feldereng rengeteg emlék, illatok, ízek, együtt töltött boldog pillanatok. Gondoljunk ma (is) sokat a mamikra és ünnepeljük őket! Nosztalgiára felkészülni, íme a fotók:
Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Felülmúlhatatlan. Ha a receptem szerint készíted el, családod imádni fogja.
Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére