Jelenlegi hely

"Hát éltem már én?" Gondolatok az ünnephez - Várkert Irodalom

2019. április 23., 19.00-21.00

Helyszín: Várkert Bazár, 1013  Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

"Hát éltem már én?" Gondolatok az ünnephez
Várkert Irodalom

Ady Endre feltámadást idéző versét mottóul véve a Várkert Irodalom áprilisi estje az ünnephez, a Húsvéthoz kapcsolódik.
A programon - egyedülálló módon - az ország legnépszerűbb katolikus papja, Pál Feri atya és a Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, Berecz András együtt lépnek színpadra: történetekkel, mesékkel, énekekkel állnak dialógusba és gondolkoznak közösen arról, mit jelent az ünnep. Mit üzen a Húsvét, a feltámadás a ma emberének, és miképp ad alkalmat az önmagunkkal való szembenézésre, a múltba való visszatekintésre vagy a másik megismerésére? Hogyan szerepel a magyar népi kultúrában a Húsvét és melyek az ünnep legszebb dalai? Miért fontos a XXI. századi, felgyorsult világunkban méltó helyet adni az ünnep pillanatainak?

Vendégek:
Pál Feri atya római katolikus pap, mentálhigiénés szakember
Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondó
Szabó Dániel cimbalomművész

Pál Feri atya népszerű előadásainak tematikája igen tág, érinti a spiritualitást és a társadalomtudományokat, a közösségi és családi helyzeteket, akár a transzcendenciához fűződő kapcsolatig.
Berecz András ének- és mesemondó páratlan közvetlenséggel tárja elénk kultúránk kincseit. Előadásaik mindenkihez szólnak: üzenetük egyetemes a szeretetről, emberségről, figyelemről, megbocsátásról. A Várkert Irodalom kivételes estéjén közösen lépnek a közönség elé, míg Berecz Andrást P. Szabó Dániel cimbalomművész, népdalénekes, a Népművészet Ifjú Mestere kíséri.
Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna

Belépő: 1900 Ft

További infó

- Budapestimami -

Program időpontja: 
2019. április 23. (kedd)
19:00-tól 21:00-ig
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink