Jelenlegi hely

Bibliamúzeum - interaktív kiállítás

2017. március 10. - december 29.

Helyszín: Bibliamúzeum, Budapest 1092, Ráday utca 28.

A Biblia ma is aktuális üzenetét szeretnék átadni a látogatóknak a megújult Bibliamúzeumban. A tárlaton az eredeti műkincsek mellett interaktív játékok és installációk segítenek elmélyülni a Szentírás világában. 
A kiállítás tervezői tudatosan figyeltek a gyerekere is: a Noé bárkáját imitáló sarokban állatokkal játszhatnak a gyerekek. Figyelemre méltó megoldás az egész liállításon gyerekszemmagasságban átfutó rajzos-képes sor. Itt egyszerűbben, a kicsik által is könnyedén befogadható formában látható a kiállítás felnőtteknek szóló része. Több tárgy is kézbe vehető, megtapintható.

A múzeumi terek a teremtéstörténettől kezdve az újszövetségen keresztül vezetnek minket el addig a korig, amelyben megalakulnak az első keresztény közösségek, megépülnek az első keresztény templomok. A kiállítás egy-egy állomása érzékelteti a kortörténeti hátteret, amelyben a Biblia történeteinek szereplői éltek.

Úgy próbálták kialakítani a múzeumot, hogy ne csak a gyermek- és ifjúsági csoportok, hanem bármely korosztály otthon érezze magát a Biblia világát bemutató kiállításunkon. Tárlatvezetéssel, múzeumpedagógiai foglalkozással és szakmai beszélgetéssel is várják a látogatókat.

Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig: 10.00-18.00 között
szombat: 10.00-17.00 között
vasárnap: szünnap

A állandó és időszaki kiállításai jelenleg díjtalanul látogathatóak.
Tárlatvezetéseket csoportok és egyéni látogatók számára előzetes bejelentkezéssel, legalább egy héttel a látogatás időpontja előtt, nyitvatartási időben tudnak biztosítani.

További infó

Program időpontja: 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink